غم زدایی
سه شنبه, ۲۶ آذر ۱۳۹۸، ۱۰:۴۴ ب.ظ
غم زدایی
- انسان دارای حالت هایی از غم و اندوه ، شادی ، نگرانی ، خشم وترس می باشد و هر حالتی ، اثری خوشایند و یا نا خوشایند در انسان ایجاد می کند ، مثلاً وقتی انسان ، مطلوب یا محبوبی را داشته باشد و بر اثر حادثه ای آن را از دست دهد ، برای آن نگران و اندوهناک می شود و اگر به مقصود و هدفی که دارد دست یابد ، برای آن شاد و خوشحال می شود ، در این میان از دست دادن مطلوب ، برای انسان آزار دهنده و دشوار است ، که معمولاً انسان به دنبال راهی می گردد که از آن رهایی یابد .
- انسان ها در هنگامیکه چیزی را از دست داده ویا در رسیدن به مقصود خویش ، نا کام می گردند ، سعی می کنند بگونه ای ، نا کامی حاصل از آن را جبران نمایند ، در این راستا ، یا اهمیت آن را در ذهن خود ، کاهش داده و یا از جبران و دست یابی آن منصرف شده واز خیرآن می گذرند و یا دوباره تلاش نموده ، به آن دست یابند ، وگروهی نیز دست روی دست گذاشته در فقدان آن به حزن و اندوه روی می آورند . و به اندازه ای برای آن تأسّف خورده که خود را بیمار نموده ، به پزشک و دارو ، توسّل پیدا می کنند .
- در این راستا ، روی آوردن به مسائل معنوی ، چاره ای برای فرار از اندوه دنیا معرفی شده که جنبه ی تسکین دهنده ی روح ناآرام انسان و راهی برای رهایی از اضطراب های ناشی از آن می باشد ، قرآن کریم نیز در سختی ها ، توصیه به یاری جستن از صبر و نماز می کند (1) زیرا صبر برسختی ها و پرهیز از بی تابی در برابر نا ملایمات ، روح انسان را مقاوم نموده و نماز ارتباط انسان را با خداوند تقویت و در نتیجه تکیه بر قدرت شکست نا پذیر الهی را برای او فراهم می نماید .
- امام صادق علیه السلام می فرماید : هنگامیکه غمی از غم های دنیا بر شما وارد می شود ، چه مانع شما می شود ، که وضو گرفته ، به مسجد روید و دو رکعت نماز بجا آورده و خداوند را خوانده و دعا نمایید .! زیرا خداوند می فرماید : از صبر و نماز کمک بطلبید (2). علاوه بر اینکه کسانی که در اندوه از دست دادن مطلوب خود ، صبر را پیشه می کنند به پاداش صابران نیز نائل شده و با انجام عبادت به اجر و ثواب الهی نیزدست می یابند .
تلگرام= @farhangenamaz110
---------------------
1- یا أَیُّهَا الَّذینَ آمَنُوا اسْتَعینُوا بِالصَّبْرِ وَ الصَّلاةِ إِنَّ اللَّهَ مَعَ الصَّابِرین (بقره/153)
2- وسائل الشیعة ج 8 ص138 باب31
۹۸/۰۹/۲۶