دعوت به کار نیک
يكشنبه, ۲۰ مرداد ۱۳۹۸، ۱۱:۲۰ ب.ظ
دعوت به کار نیک
- برای اینکه کاری به انجام برسد به مقدماتی نیازمند است تا آن کار تحقق یابد ، این مقدمات گاه جنبه ی درونی دارد وگاه جنبه ی بیرونی . به عنوان مثال ، غذا خوردن ، از یک احساس درونی ونیاز به غذا در درون انسان آغاز شده و سپس انسان انگیزه پیدا نموده و بعد قصد و اراده می نماید که از غذا استفاده نماید ، و گاه با دعوت و تعارف دیگران به غذایی ، انسان میل به خوردن آن پیدا می کند .
- در مثال دیگر ، گاه درون ذهن انسان سؤالی ایجاد می شود که انسان برای پیدا کردن پاسخ آن به کتابی مراجعه می نماید و گاه دیگری کتابی را به او پیشنهاد می کند و انسان علاقه مند به مطالعه آن می شود ، گرچه همواره عوامل بیرونی و درونی با یکدیگر در ارتباط بوده و هر کدام برای انجام یک کار در یکدیگر اثر می گذارند .
- این امر اختصاصی به مسائل مادی نداشته و در امور معنوی نیز جریان دارد ، مثلاً عبادت کردن گاه از یک نیاز درونی در انسان نشأت گرفته و بر اثر جوششی درونی انسان به سمت عبادت سوق پیدا می کند ، وگاه بر اثر عاملی بیرونی مثل شنیدنِ یکِ سخن یا مطالعه ی یک کتاب و یا دعوت و راهنمایی یک دوست به انجام عبادت ، انگیزه ی عبادت کردن در انسان ایجاد می شود .
- در هر صورت به یاد داشته باشیم دعوت کردن دیگران به عبادت ، دعوت به انجام عملی نیک است که دعوت کننده نیز در بهره ی معنوی که در این کار است با انجام دهنده ی عمل شریک خواهد بود وخداوند او را نیز مشمول لطف خود می گرداند ، زیرا انسانی را به عبادت و بندگی خداوند دعوت کرده است ، در این راستا کسی که برای نماز اذان می گوید ودیگران را به نماز یاد آوری می کند ویا کسی که برای نماز ، دیگران را از خواب بیدار می نماید یا کسی که دیگران را به خواندن نماز تشویق می کند همه در این امر خیر شریک خواهند بود .
۹۸/۰۵/۲۰